?> december 2018

december 2018


Terwijl we druk bezig zijn met fondsenwerving en het ontwikkelen van programma voor komend jaar wilden we het volgende, zo vlak voor de feestdagen, toch nog even onder jullie aandacht brengen:

Sinds een maandje of wat is onze natuurvriendelijke honing ook verkrijgbaar in het centrum van Haarlem, en wel bij:

* Het fantastische en sfeervolle MICA, van de zussen Sophie en Annemarie. Werkelijk alles bij MICA is heerlijk (verrassende smaakcombinaties, vers en zoveel mogelijk fair) en de wisselende inrichting is altijd raak! Je kan er ook bovendien ook bijzondere cadeautjes vinden en dus onze honing. Zie hun website hier  

* Conceptstore NYHVN, waar duurzaam winkelen een feest is en je ook lekker kan zitten voor thee, koffie en meer! Zie hun website hier


Op beide locaties geldt
ZOLANG DE VOORRAAD STREKT
Onze honingverkoop is vooral een manier om vanuit het project het verhaal over de bijen(sterfte) en het belang van biodiversiteit en duurzaam voedselbeleid te vertellen. We hopen volgend jaar een mooie leaflet voor bij onze honing te kunnen ontwikkelen; een kunststukje in leporello vorm, met een prikkelende haiku en informatie over honing en imkeren en over dat het echt niet voor niks is dat honing het zoete goud wordt genoemd :).
 
Dat onze honing natuurvriendelijk is komt onder meer door de wijze waarop Ben imkert, en door de ecologische bijenbloemen terreinen (dik 6000m2 in Vijfhuizen) die we sinds 2013 met vrijwilligers aanleggen en onderhouden. Zie hier onze blog van afgelopen januari over waarom we in 2017 geen honing hadden en dat onze honingverkoop dus geen doel op zich is.
  


 

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.