?> ?> Projectruimte nog t/m 15 december te bezoeken

Projectruimte nog t/m 15 december te bezoeken
21 oktober 2019 1


De projectruimte van Bee Heroes is nog t/m 15 december te bezoeken. In 2020 komt er een projectpresentatie op een andere plek bij het Kunstfort en kan een deel van de objecten mogelijk opgenomen worden in de geplande nieuwe behuizing voor onze twee honingbijenvolken op het forteiland. 

Kom zeker (nog) een keer langs en plan dan wat tijd in om de twee huidige herfsttentoonstellingen met randprogrammering te bekijken.

Es­teban Ca­beza de Baca 'Life is one drop in limitless oceans....' van 19.10–​15.12.2019, zie voor info hier
Bo­gomir Do­ringer 'Dancing Defence: Space, Ritual, Gesture' van 19.10–​15.12.2019 zie voor info
hier

Ope­nings­tijden expo ruimtes Kunstfort Vijfhuizen: di – zo 13:00 -17:00 uur (ma/​do dicht)

 

1 Reactie

  • Reactielink Ronald Dalhuijsen 27 augustus 2020 Geplaatst door Ronald Dalhuijsen

    Goede dag, mijn zoon is op zoek naar een persoonlijke woon omgeving, misschien een toezicht - vorm, voor een lokatie? Als u iets weet, tegenkomt....wie weet, door vragen kun je wijzer worden. Dank u vriendelijk vh meedenken. Vriendelijke groet, Ronald Dalhuijsen .27 aug. 2020

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.