?> Bijenbloemen velden juli 2017

Bijenbloemen velden juli 2017
10 juli 2017 1


Bijenbloemen velden begin juli 2017

Veel dank aan: 

alle toegewijde vrijwilligers;
onze locatie partner recreatieschap Spaarnwoude;
Biodivers voor het bijzonder waardevolle consult gesprek in het grote meerjaren veld in Park Vijfhuizen;
Intratuin Cruquius voor de korting op het gereedschap;
het Kunstfort beheer team voor het bijhouden van het kleine veld;
en alle donateurs van de Nieuwe Pioniers crowdfunding campagne zonder wie het doorontwikkelen van de velden ook niet mogelijk was geweest. 


1 Reactie

  • Reactielink Peter de Groot 11 juli 2017 Geplaatst door Peter de Groot

    Beste vrijwilliger,

    zaden zijn net als alle andere organismen onderdeel van het grote geheel, maar daarnaast ook bijzonder nietig en kwetsbaar, zeker als het gaat om zich te vestigen(kiemen)in een nieuwe en grillige omgeving. Nieuwe natuur(o.a.zaden) heeft daar tijd voor nodig en neemt deze vestigingstijd dan ook. Sommige mensen kunnen op een prettige manier gebiologeerd raken van de kracht en de natuurlijke diversiteit die deze vorm van natuurontwikkeling laat zien. Aan de andere kant is het ook wel eens lastig in menselijk perspectief om met geduld af te wachten. Maar de foto's laten zien dat de zaden hun best hebben gedaan en de vruchten geplukt kunnen worden van jullie noeste arbeid. Gefeliciteerd met het resultaat!

    Met een vriendelijke groet Peter de Groot

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.