?> ?> Bijenbloemen velden juli 2017

Bijenbloemen velden juli 2017
10 juli 2017 1


Bijenbloemen velden begin juli 2017

Veel dank aan: 

alle toegewijde vrijwilligers;
onze locatie partner recreatieschap Spaarnwoude;
Biodivers voor het bijzonder waardevolle consult gesprek in het grote meerjaren veld in Park Vijfhuizen;
Intratuin Cruquius voor de korting op het gereedschap;
het Kunstfort beheer team voor het bijhouden van het kleine veld;
en alle donateurs van de Nieuwe Pioniers crowdfunding campagne zonder wie het doorontwikkelen van de velden ook niet mogelijk was geweest. 


1 Reactie

  • Reactielink Peter de Groot 11 juli 2017 Geplaatst door Peter de Groot

    Beste vrijwilliger,

    zaden zijn net als alle andere organismen onderdeel van het grote geheel, maar daarnaast ook bijzonder nietig en kwetsbaar, zeker als het gaat om zich te vestigen(kiemen)in een nieuwe en grillige omgeving. Nieuwe natuur(o.a.zaden) heeft daar tijd voor nodig en neemt deze vestigingstijd dan ook. Sommige mensen kunnen op een prettige manier gebiologeerd raken van de kracht en de natuurlijke diversiteit die deze vorm van natuurontwikkeling laat zien. Aan de andere kant is het ook wel eens lastig in menselijk perspectief om met geduld af te wachten. Maar de foto's laten zien dat de zaden hun best hebben gedaan en de vruchten geplukt kunnen worden van jullie noeste arbeid. Gefeliciteerd met het resultaat!

    Met een vriendelijke groet Peter de Groot

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.