Kinderworkshop | Groene Loper festival Hoofddorp
25 juni 2017


Workshop Blije Bijtjes Bloemenzaad Bommetjes tijdens Groene Loper festival Hoofddorp, 25 juni

Wat een leuke dag was het. Met veel knutsel-parate en nieuwsgierige kinderen, enthousiaste ouders en heel mooi straattheater.

Het Bee Heroes team was blij er bij te zijn.


De zaadbommetjes werpinstructie  

Gooi de zaadbommetjes op plekken waar weinig of geen gras groeit en het zonnetje 'bijkan'. Het best is als het (bijna) regent of over een dagje of wat gaat regenen.
Je kan de bommetjes (de kinderen weten welke soort ze gekozen hebben) van eind april tot en met begin juli werpen, of tussen midden augustus en eind september. Bijna alle grond is geschikt, maar op arme, zanderige gronden doet het zaad het beter. Als de grond erg vast is kan je het een beetje losharken voor je het bommetje gooit. De bloemen bloeien - afhankelijk van het weer en wanneer je ze gooit - vanaf eind mei, begin juni tot en met eind september. En uhhh, vind je geen geschikt stukje land, in een grote pot of in de tuin doet het zaad het ook erg goed ;-).  

Ga je ze niet binnen een paar dagen gooien? Droog ze dan een half uurtje in de oven op 30 tot maximaal 40 graden, dan kan je ze tot wel 2 jaar bewaren.


De laatste 2 foto's zijn van fotograaf Ad van Geffen, http://www.studioxposure.nl/


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf Logo Oranjefonds

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.