?> ?> Expeditie Fruittuin van West (Pakhuis de Zwijger)

Expeditie Fruittuin van West (Pakhuis de Zwijger)
23 juni 2017

Wat een inspirerende avond!  

Bee Heroes heeft woensdag 21 juni de workshop bijen houden van stadsimker Peter Jan Brouwer bijgewoond en zich laten verassen door de ingenieuze DIY cradle-to-cradle verwarm- en koelsystemen in de winkel en het café van Fruittuin van West. Deze workshop werd gegeven door meubelmaker Gabriel de Jong, die mede betrokken is bij de ontwikkeling van duurzaam energiegebruik in de Fruittuin van West.

De Fruittuin van West is een terrein van 6,5 hectare in het gebied Tuinen van West (ten westen van Osdorp en ten oosten van Halfweg). Er worden twintig soorten fruit geteeld. Bezoekers kunnen o.m. zelf hun appels, peren en kersen plukken én eieren rapen van de honderden kippen die in de boomgaard rondlopen. De initiatiefnemers van de Fruittuin van West, Wil en Lisan, wonen zelf met hun kinderen op het terrein in een zogenaamd ‘earthship’ en streven er naar om z.v.m. zelfvoorzienend te leven. 

Expeditie Fruittuin van West maakt onderdeel uit van het programma De Groene Reis door de Stad: op reis langs de groene, duurzame Stadmakers van A'dam, van Pakhuis de Zwijger, https://dezwijger.nl/programmareeks/de-groene-reis-door-de-stad

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.