Bedankt Bee Heroes en Pollinators!
01 mei 2017


Alle Bee Heroes en Pollinators bedankt! 

Zaterdag 22 april hebben we tijdens de landelijke zaaidag in Park Vijfhuizen 2500 m2 ingezaaid met 1 jarig biologisch bijenbloemen zaad. 

Dankzij alle betrokkenen is het een fantastische dag geworden en is het veld rijkelijk ingezaaid met 15 verschillende bijen- en vlinder bloemenzaden.
En dat een paar tussentijdse regenbuien niemand wegjoeg bewijst maar weer dat jullie uit het juiste heldenhout gesneden zijn: Bee heroes!  

Dank aan alle vrijwilligers; aan iedereen van het Pollinators team voor de fijne en inspirerende samenwerking; aan fotograaf Jelena Simidzija en the Odd Bunch voor het buggy rake campagne materiaal; aan Marco Riesener van Recreatieschap Spaarnwoude voor het ter beschikking stellen van de locatie; aan Arnoud en Daan van RVR Loonbedrijf voor het zand en het frezen van het veld; aan Jaap Molenaar van de Bijenlint en imker Pim Lemmers voor het landelijke zaaidag initiatief en het zaad; aan Frans en Trudy Witteman voor het leuke artikel in de HC (Hoofddorpse Courant); aan Ko Pannekoek van Intratuin Cruquius voor de korting op het gereedschap en aan de weergoden voor een zoete zonnestraal of twee.  


Artikel in HC

Website the Pollinators

Website the Odd Bunch

Website Jelena

Website Bijenstichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.