SAVE THE DATE: zaterdag 22 april
14 april 2017


Zaterdag 22 april is het zo ver en dan gaan ook wij the Pollinators way verspreiden en bijenbloemen zaaien tot in den einder.

Op de landelijke zaaidag (een initiatief van de Bijenlint en imker Pim Lemmers) gaan we in samenwerking met the Pollinators* een veld van 2500 m2 inzaaien met biologisch bijenbloemen mengsel. Het veld ligt in Park Vijfhuizen, pal naast het meerjarenveld dat wij sinds 2014 verzorgen. 

Het Pollinators team zal zaterdag over heel Nederland uitzwermen in elektrische BMWi3’tjes, met super duurzame BN-ers achter het stuur en de achterbak volgeladen met krachtig bio bloemzaad, zakken aarde en stapels tools. Hun een na laatste stop is bij ons, bij de pollinators van BEE HEROES. 

Na gedane arbeid rijden wij rond een uurtje of vijf, met iedereen die nog zin en tijd heeft, naar MijnStadstuin in Amsterdam: een super inspirerende landbouwtuin tegenover de Fruittuin van West, waar de 22e ook ingezaaid gaat worden. Daar zetten we de zaaidag feestelijk voort met hapjes, drankjes en happy tunes! 

We starten rond 14 uur, maar je kan gerust later nog inhaken. Ook zin gekregen om je handen uit de mouwen te steken en een pollinators worp te doen? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
e
n ontvang alle info. 

* Platform the Pollinators is een initiatief van stichting The Tipping Point, de Bijenkorf en Nudge en treedt op als verbindende schakel tussen reeds bestaande en nieuwe initiatieven.
Door samen te werken willen ze steeds meer mensen aansteken en meekrijgen in de missie om ecosystemen te herstellen. Vanuit welke uitgangspunten platform the Pollinators dit doet vind
je terug in het manifest (zie foto in deze post) en op hun website http://thepollinators.org/ 


De portret foto's zijn gemaakt voor thepollinators.org 
© the Odd Bunch  

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.