?> ?> Achter de coulissen en plantdag wimperlinde

Achter de coulissen en plantdag wimperlinde
20 februari 2017


Tot eind maart is het project team achter de coulissen druk bezig met fondsenwerving, programmaontwikkeling en lopende zaken.

Echter, voor we weer gaan starten onder de nieuwe projectnaam BEE HEROES hebben we nog wel 1 activiteit in petto.

PLANTDAG WIMPERLINDE | VRIJDAG 3 MAART VANAF 14 UUR | BIJ HET NATIONAL GEOGRAPHIC KADER VOOR HET KUNSTFORT

Bomen expert en dorpsgenoot Ron Olijhoek heeft een prachtige wimper linde (Tilia Henryana) aan het project gedoneerd. Waarvoor veel dank!!

Deze voor de insecten bijzonder rijke drachtboom gaan we vrijdag 3 maart samen met agro expert Rene Monster planten bij het National Geographic kader, langs de Geniedijk en voor het fort.
De boom is inmiddels mooi in een kluitzak geplaatst en staat klaar om geplant te worden.

Ook Rene alvast heel erg bedankt voor gratis advies en graafwerkzaamheden, en nogmaals dank aan alle donateurs van de Nieuwe Pioniers crowdfunding actie van afgelopen najaar. 


Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief van BEE HEROES, of je aanmelden voor de vrijwilligersreeks (samen bijenbloemen velden aanleggen), stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
(frequentie maximaal 4 x per jaar). 









 
 
 
 




Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.