Bijenmuseum geselecteerd voor crowdfunding Nieuwe Pioniers
18 oktober 2016


Goed nieuws! We zijn voor het projectonderdeel vrijwilligersreeksen bijenbloemen velden geselecteerd voor de Crowdfunding campagne Nieuwe Pioniers van de Gemeente Haarlemmermeer. 

Vanaf maandag 24 oktober zal de online campagne starten, zie link hier

Op de site worden mensen uitgenodigd een donatie te doen of zich aan te melden voor de vrijwilligerreeks. Als we 2500 euro aan donaties krijgen geeft de Gemeente Haarlemmermeer ons een verdubbelaar van 2500 euro. Fantastisch toch! Op de site kun je zien waar we het geld aan zullen besteden. 

Naast crowdfunding heeft het platform ook een crowdsourcing functie, waardoor we ook nieuwe vrijwilligers kunnen gaan werven. We hebben een toegewijde en enthousiaste groep vrijwilligers, maar een paar mensen erbij stelt ons in staat onze 2 velden (van samen een kleine 4000 m2) beter te onderhouden en ook een stuk mooier te maken (goed voor bij en mens dus).

Wij nodigen iedereen uit om vanaf de 24e een kijkje op het platform te nemen.

** Draag bij voor de bij!
** Spread de word!
** Meld je aan als vrijwilliger!
*** En vanaf een donatie van 25 euro hebben we een aantal leuke en mooie giften voor jullie in petto!

Al jullie hulp is BIJzonder welkom en echt geen overbodige luxe, het gaat wereldwijd namelijk nog steeds niet goed met de bijen, en het aanleggen van bijenbloemen velden lijkt misschien futiel maar dat is het niet. De impact ervan is groot. We zorgen lokaal voor goed en onmisbaar voedsel. En wees eerlijk, dat doen zij toch ook voor ons...;-).

Biodiversiteit en een gezonde samenleving gaan ons allemaal aan. BEE HEROES!

Twee actuele leestips (die maar weer bevestigen dat wat we doen geen overbodige luxe is, en leuk bovendien) 

* Volkskrant van 10 oktober 2016 | Katern wetenschap | interview met inmiddels bijna celebrity bioloog Dave Goulson
* De Correspondent 9 september 2016 | zie link hier (n.a.w. alleen leesbaar als je abonnement hebt, maar je kan ook gratis artikel aanvragen)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.