EYE Filmmuseum gaat de app Kunstfort Bijenmuseum Buitentour sponsoren
25 juni 2015 1


Wat een goed nieuws! EYE Filmmuseum gaat de Kunstfort Bijenmuseum Buitentour sponsoren. Daar is het Kunstfort ontzettend blij mee, en EYE Filmmuseum erg dankbaar voor.

Deze en volgende week wordt de laatste hand gelegd aan de tour. De teksten worden ingesproken, de EYE archief fragmenten worden ingevoegd, de laatste zaken omtrent fotorechten worden geregeld, het flyer materiaal wordt geproduceerd en er volgen nog wat laatste puntjes op de i voor wat betreft de technische productie van de app. 

Overigens, EYE Filmmuseum heeft veel prachtigs in haar archief. Onder andere ontzettend veel natuur beeldmateriaal. Zie https://www.eyefilm.nl/

Hou de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten en als je de digitale nieuwsbrief over de app wilt ontvangen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met in de header Kunstfort Bijenmuseum Buitentour.

De tour is verder mogelijk gemaakt dankzij de app hoofdsponsor Corendon Duurzaamheid en Innovatie Foundation.
EN onze app projectpartner IZI.Travel.  

1 Reactie

  • Reactielink Nataliya Valentinovna Ladokhina 10 juli 2015 Geplaatst door Nataliya Valentinovna Ladokhina

    Wat goed nieuws! Memorabele* Bedankt en veel succes allemaal!
    Met hartelijke groetten van Nataliya V L

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.