?> Kunstfort bijenmuseum laatste ontwikkelingen

Kunstfort bijenmuseum laatste ontwikkelingen
07 juni 2015


Kunstfort Bijenmuseum juni update

  • Er is weer heerlijke, natuurzuivere Kunstfort honing. Afgelopen dagen geslingerd en getapt bij de imker in Hoofddorp en de projectleider in Vijfhuizen: vers van de tap dus! Kom snel naar het Kunstfort voor een potje want ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Kun je gelijk de prachtige zomermanifestatie Gimme Shelter zien.
  • Tijdens een werkgesprek in de bijenstal bij projectpartner Stichting Smart Beeing ging 1 van de volken zwermen. Een prachtig spektakel. Mocht jij het een keer meemaken, wees zeker niet bang 'in een zwerm te belanden': de bijen zijn volledig gefocused op de koningin (dwz op het vinden van een nieuw onderkomen) en dus helemaal niet met ons bezig...sowieso gaat het volgende te allen tijde op: ben je rustig bij de bijen, dan is de kans erg klein dat ze je zullen steken. Hou bananen echter wel op afstand! De geur van de banaan komt overeen met het feromoon (een signaalmolecuul) dat de bijen uitzenden als er gevaar dreigt. 
  • De bijenbloemen velden in Park Vijfhuizen en langs de Geniedijk/Liniepad worden met de dag mooier. Binnenkort komen we weer samen met de vrijwilligers voor het nodige wied-en bijhoud werk. Wil je ook meedoen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De productie van de Kunstfort Bijenmuseum Buitentour verloopt goed. Op het moment zijn we bezig met het inspreken van de tour en wordt de laatste hand gelegd aan de redactionele en technische aspecten van de app. Hou de projectblog en de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten.
  • En we gaan in juli weer een mooie, culinaire en interessante rondleiding met Slow Food Haarlem geven. Info hierover staat heel binnenkort op hun en onze internet kanalen.


(klik op de foto serie om de foto's groot te bekijken)

Blog entree van 7 juni 2015  

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.