?> ?> Kunstfort bijenmuseum laatste ontwikkelingen

Kunstfort bijenmuseum laatste ontwikkelingen
07 juni 2015


Kunstfort Bijenmuseum juni update

  • Er is weer heerlijke, natuurzuivere Kunstfort honing. Afgelopen dagen geslingerd en getapt bij de imker in Hoofddorp en de projectleider in Vijfhuizen: vers van de tap dus! Kom snel naar het Kunstfort voor een potje want ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Kun je gelijk de prachtige zomermanifestatie Gimme Shelter zien.
  • Tijdens een werkgesprek in de bijenstal bij projectpartner Stichting Smart Beeing ging 1 van de volken zwermen. Een prachtig spektakel. Mocht jij het een keer meemaken, wees zeker niet bang 'in een zwerm te belanden': de bijen zijn volledig gefocused op de koningin (dwz op het vinden van een nieuw onderkomen) en dus helemaal niet met ons bezig...sowieso gaat het volgende te allen tijde op: ben je rustig bij de bijen, dan is de kans erg klein dat ze je zullen steken. Hou bananen echter wel op afstand! De geur van de banaan komt overeen met het feromoon (een signaalmolecuul) dat de bijen uitzenden als er gevaar dreigt. 
  • De bijenbloemen velden in Park Vijfhuizen en langs de Geniedijk/Liniepad worden met de dag mooier. Binnenkort komen we weer samen met de vrijwilligers voor het nodige wied-en bijhoud werk. Wil je ook meedoen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De productie van de Kunstfort Bijenmuseum Buitentour verloopt goed. Op het moment zijn we bezig met het inspreken van de tour en wordt de laatste hand gelegd aan de redactionele en technische aspecten van de app. Hou de projectblog en de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten.
  • En we gaan in juli weer een mooie, culinaire en interessante rondleiding met Slow Food Haarlem geven. Info hierover staat heel binnenkort op hun en onze internet kanalen.


(klik op de foto serie om de foto's groot te bekijken)

Blog entree van 7 juni 2015  

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.