Tweede bijenbloemen veld (in Park Vijfhuizen) nu ook ingezaaid
19 april 2015


De dik 3000 m2 in Park Vijfhuizen is bijna helemaal klaar voor een nieuw en weelderig bloei seizoen.

Afgelopen vrijdag hebben een stuk of tien vrijwilligers van het Kunstfort Bijenmuseum weer fantastisch werk geleverd. Een heel groot deel van het veld is kundig schoongemaakt en ingezaaid. Phacelia, lupine, Alexandrijnse en Inkarnaat klaver, goudsbloem, venkel, koriander, witte bolderik, echinacea purpurea (paarse zonnehoed), zonnebloem, mosterdzaad, malva en nog een stuk of 11 andere bloemen zullen de bijen en de parkbezoekers weer een voedzame zomer en lyrisch mooi bloemenveld bezorgen.

Heel veel dank aan alle vrijwilligers, voor jullie stevige wroet- en zaaiwerk en de altijd gemoedelijke, actieve en opgewekte sfeer.

En ook dit jaar weer veel dank aan alle projectpartners van de zaaireeksen, zonder wie we weinig zaaigrond- en goed zouden hebben:

BIO-RON
Bolster
en Recreatieschap Spaarnwoude

En niet te vergeten onze financiele partner Groen&Doen (een initiatief van het Ministerie van EZ) voor de verleende vouchers!

Ook interesse in de vrijwilligers zaaireeksen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

(klik op foto serie om te vergroten)


Blog entree van 19 april 2015  

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.