Dvd van de documentaire More than Honey
03 november 2014


Er zijn nog een paar dvd's van de prijswinnende documentaire More than Honey in de museumwinkel te koop.

Het Kunstfort is nog tot en met 30 november open voor publiek en tot die tijd is het ook nog mogelijk om de dvd van de prijswinnende documentaire More than Honey te kopen. Mis deze film niet, want het is nu al een moderne klassieker en niet onterecht: More than Honey brengt een genuanceerde caleidoscopische vertelling, is inhoudelijk zeer relevant en cinematografisch overweldigend. Perfect voor de wintertijd dus, om je beraden op al wat speelt op het gebied van de bijen(sterfte) en je te bewegen tot goede voornemens voor het voorjaar van 2015 (zoals het planten en zaaien van -liefst z.v.m. biologische- dracht planten en bloemen of je aan te melden voor 1 van onze vrijwilligersreeksen).

Zie voor openingstijden van de kunsttentoonstellingen en het project het Kunsfort Bijenmuseum: http://www.kunstfort.nl/algemeen/bezoekersinformatie/algemeen

De foto's zijn van de vertoning van More than Honey tijdens de Buitenbios BLOB op het buitenterrein van het Kunstfort (afgelopen augustus). Gemaakt door fotograaf Ronald Sekan. Waarvoor veel dank.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.