Nieuwsbrief najaar 2014
10 oktober 2014


Nieuwsbrief najaar 2014

Kunstfort Bijenmuseum honing
Restaurant 't Fort, Parkcafé Groen in Hoofddorp, medewerkers van de Toneelschuur in Haarlem en bezoekers van het Kunstfort bij Vijfhuizen: allemaal kiezen ze voor onze heerlijke 100% natuurzuivere honing. Hou dus 'onze' fortbijen in de gaten, want het aanbod voor 2015 beloofd bijzonder lekker te worden!

Vrijwilligersgroepen zaaireeksen | klimop
Voor de winter echt aanbreekt komen de vrijwilligers van de twee biologische bijenbloemen zaaireeksen nog 1 keer samen om klimop op het kunstfort terrein te planten. De klimop is 1 van de laatste drachtplanten die de insecten, waaronder de honingbij, van heerlijke en voedingrijke nectar en stuifmeel voorziet voordat de winterslaap aanvangt. Een belangrijke plant dus, en mooi bovendien.

Vind je het leuk om mee te doen / heb je interesse in 1 van de vrijwilligersreeksen neem dan contact op met de projectleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk ook eens op de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen. En wil je de algemene nieuwsbrieven en het kunstprogramma van het Kunstfort ontvangen (met daarin ook het nieuws over het Kunstfort Bijenmuseum) meld je dan aan via http://www.kunstfort.nl/nieuwsbrief 

Herfst en winterperiode | werk achter de coulissen
De komende maanden wijdt het projectteam zich aan het (door)ontwikkelen van bestaand en nieuw programma. Daarnaast gaat het aan de slag met het werven van nieuwe gelden, en de algehele financiering van het Kunstfort Bijenmuseum.

Kunstfort bij Vijfhuizen | winterstop
De kunsttentoonstelling ‘Op de Plaats Rust’ duurt nog tot 30 november. Tot dan is ook het Kunstfort Bijenmuseum te bezoeken. De Kunstfort winterstop zal daarna ingaan. Zie voor de exacte periode de website van het Kunstfort, www.kunstfort.nl

                                                                                                           

 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.