?> Nieuwsbrief najaar 2014

Nieuwsbrief najaar 2014
10 oktober 2014


Nieuwsbrief najaar 2014

Kunstfort Bijenmuseum honing
Restaurant 't Fort, Parkcafé Groen in Hoofddorp, medewerkers van de Toneelschuur in Haarlem en bezoekers van het Kunstfort bij Vijfhuizen: allemaal kiezen ze voor onze heerlijke 100% natuurzuivere honing. Hou dus 'onze' fortbijen in de gaten, want het aanbod voor 2015 beloofd bijzonder lekker te worden!

Vrijwilligersgroepen zaaireeksen | klimop
Voor de winter echt aanbreekt komen de vrijwilligers van de twee biologische bijenbloemen zaaireeksen nog 1 keer samen om klimop op het kunstfort terrein te planten. De klimop is 1 van de laatste drachtplanten die de insecten, waaronder de honingbij, van heerlijke en voedingrijke nectar en stuifmeel voorziet voordat de winterslaap aanvangt. Een belangrijke plant dus, en mooi bovendien.

Vind je het leuk om mee te doen / heb je interesse in 1 van de vrijwilligersreeksen neem dan contact op met de projectleider via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk ook eens op de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen. En wil je de algemene nieuwsbrieven en het kunstprogramma van het Kunstfort ontvangen (met daarin ook het nieuws over het Kunstfort Bijenmuseum) meld je dan aan via http://www.kunstfort.nl/nieuwsbrief 

Herfst en winterperiode | werk achter de coulissen
De komende maanden wijdt het projectteam zich aan het (door)ontwikkelen van bestaand en nieuw programma. Daarnaast gaat het aan de slag met het werven van nieuwe gelden, en de algehele financiering van het Kunstfort Bijenmuseum.

Kunstfort bij Vijfhuizen | winterstop
De kunsttentoonstelling ‘Op de Plaats Rust’ duurt nog tot 30 november. Tot dan is ook het Kunstfort Bijenmuseum te bezoeken. De Kunstfort winterstop zal daarna ingaan. Zie voor de exacte periode de website van het Kunstfort, www.kunstfort.nl

                                                                                                           

 

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.