Wild woekerende winde wieden met de vrijwilligersgroep Park Vijfhuizen
07 juli 2014


Wild woekerende winde wieden

Een maand na de 1e kennismaking en het inzaaien van dik 3000 m2 in Park Vijfhuizen zijn de vrijwilligers afgelopen week aan het wieden geslagen. En hoe!

Drie giga-grote zakken akkerwinde hebben we gewied, tot op het kleinste worteltje toe. Althans, dat hopen we..
Verder deden onze grijpgrage handen zich te goed aan de pioniersplant persicaria maculosa (perzikkruid), diverse grassoorten, hier en daar een wolfsmelk en wat brandnetel zo nu en dan.

De jonge opkomende dracht bloemen kunnen nu gestaag verder groeien en met af en toe een zomers regenbuitje erbij, hopen we eind juli een in bloei staande bloemenzee aan te treffen.

Bedankt aan alle vrijwilligers en de volgende bijeenkomst gaan we inventariseren welke dracht planten we gaan gebruiken voor de late zomer/herfst en vroege lente dracht. Deze zullen we gaan planten op een 2e stuk terrein ergens in, of in de buurt van Vijfhuizen.

Hou onze blog in de gaten voor meer en mocht je interesse hebben of deel willen nemen aan de reeks, neem dan contact op met Mariken Straat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf Logo Oranjefonds

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.