?> ?> Zomeroogst feestje Kunstfort Bijenmuseum

Zomeroogst feestje Kunstfort Bijenmuseum
26 juni 2014


Zondag 20 juli | Zomer-Oogstfeest met heerlijke honingproeverij

Het Kunstfort Bijenmuseum
20 juli 2014 15:00 - 18:00 uur

Wanneer
Op zondag 20 juli vindt er bij het fort een speciaal Zomer-Oogstfeest plaats met een honingproeverij, een verrassingsact en er is gelegenheid om Het Kunstfort Bijenmuseum te bezoeken met projectleider Mariken Straat. Het Kunstfort nodigt u van harte uit om de honingoogst van de ijverige bijen met ons te komen vieren.

Wat
Het Kunstfort Bijenmuseum bestaat onder meer uit twee bijenvolken die op het fort wonen en heerlijke forthoning produceren en de BEE WELCOME kunstinstallatie. De bijencultuur wordt in deze kleine installatie op het terreplein van het fort op originele wijze in woord en beeld gebracht. Tevens is er in het fort een projectruimte ingericht waar onder meer een teaser van de prijswinnende documentaire More Than Honey wordt vertoond en is er veel informatie te vinden over het leven van de (honing)bij. En niemand minder dan astronaut André Kuipers is ambassadeur van Het Kunstfort Bijenmuseum.

Aanmelden
Mis het zomer oogstfeest niet en meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , o.v.v. "Deelname Zomer-Oogstfeest Kunstfort Bijenmuseum", en het aantal personen.

Programma Zomer-Oogstfeest 20 juli 2014
15.00 - 15.15 uur Inloop
15.15 - 15.45 uur Welkomstwoord door projectleider Mariken Straat
15.45 - 16.45 uur Bezoek aan de projectobjecten- en ruimtes, en het bijenbloemenveld
16.45 - 17.00 uur Zinnenstrelende verrassingsact
17.00 - 18.00 uur Heerlijke honingproeverij, muziekjes en een hapje & drankje verzorgd door Restaurant ‘t Fort

Het Kunstfort Bijenmuseum is ook te bezoeken tijdens de openingstijden van de reguliere kunsttentoonstellingen. Zie voor info www.kunstfort.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.