Geslaagde en gezellige start van de nieuwe vrijwilligersreeks in het kader van de lokale biodiversiteit vergroting
26 mei 2014

 

De weergoden zijn de vandaag - 26 mei - gestarte vrijwilligersreeks in het Park Vijfhuizen goedgezind.

Na een korte kennismaking en 'n hapje en een drankje gingen de vrijwilligers om half 2 vandaag aan de slag.
Zacht zonnetje, niet al te harde polderwind en de juiste bijenbloemen zaadworp paraat.

In anderhalf uur had de groep dik 3000 m2 ingezaaid, terwijl de lucht langzaam samenpakte met regenwolken. Half vier was het perceel zo goed als helemaal aangestampt. Na nog wat gezamenlijk opruim- en kuiswerk, en nadat de groep tevreden huiswaarts gekeerd was, begon het om 4 uur precies te regenen. En hoe! Beter getimed kon ’t niet. En nu maar duimen op de perfecte weersomstandigheden, opdat het bijenbloemen mengsel van BIO-RON, met daarbij ook nog een kilo sierbloemen zoals de bergamot, witte bolderik, paarse lupine en leverbalsem, prachtig in bloei komt te staan en het veld al mooi groen is tijdens de opening van het park op vrijdag 27 juni. 

Alle dank aan de vrijwilligers, BIO-RON voor de gesponsorde biologische zaden, projectpartner Stichting M.E.E.RGroen, locatiepartner Recreatieschap Spaarnwoude, EN de hoofdsponsor van de vrijwilligersreeks Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.