?> Projectruimte in ontwikkeling

Projectruimte in ontwikkeling
14 mei 2014


De projectruimte van het ecologische kunstproject het Kunstfort Bijenmuseum begint steeds meer gestalte te krijgen.

We hebben nieuwe boeken in de collectie waaronder het bijzonder vormgegeven kunstboek 'If Bees are Few...' van Doris Denekamp en Jimini Hignett, met bloemen zaadjes in de kaft en van ‘rauw’ papier gemaakt dus recycleerbaar en 'n potentieel dracht perceeltje in 1!. En de fantastisch informatie-rijke pageturner ‘Het lied van de honing. Een cultuurgeschiedenis van de bij’ van Ralph Dutli.

Verder zijn 2 muurdelen verrijkt met dichtregels en literaire wijsheden van dichter A. Machado en toneelschrijver G.B. Shaw; komt er een eigenzinnig werk van kunstenaar Robert Roelink (van wie nu in het Kunstfort veel werk te zien is binnen de kunsttentoonstelling Blow-Up) en hebben we een speciale Wall of Fame in de ruimte gemaakt, voor  iedereen die bijen gerelateerd werk wil tonen, en waarmee we gestalte willen geven aan de beroemde uitspraak van performance kunstenaar en groot natuurkenner- en minner Joseph Beuys: Jeder Mensch ein Künstler. Aan deze muur hangt nu een prachtige aquarel van Marit Duiff. Tot slot zal, als alles meezit, eind juni het drieluik BEE(S)MATTER|S in de ruimte hangen: een werk over stadsimkerij, stuifmeel en de fascinerende imker-traditie "beebearding".

Bezoek deze zomer dus zeker het Kunstfort. En kom je over 2 weken, dan kun je met een 'vers' potje natuurzuivere honing van de fortbijen naar huis, want deze of volgende week gaan we de lente oogst slingeren. 

Met speciale dank aan Ben onze projectimker! Voor de bijenvolken die hij het project gegeven heeft en zijn trouwe, en meer dan goede, liefdevolle zorg.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.