Volgende week woensdag 2e vrijwilligersdag Biologische bijenbloemen veld
14 mei 2014 1


Volgende week woensdag 21 mei gaan de vrijwilligers van het biologische bijenbloemen veld aan de slag met onder meer wieden, cosmea bipinnatus verpoten, een mooi info bord maken, verpozen en filosoferen, overpeinzen en meanderen.

De zaden in het veld slaan bijzonder goed aan en hier en daar staat al phacelia, mosterdzaad en bladrammenas in bloei. Bedankt BIO-RON voor de goede kwaliteit zaden! En voor geinteresseerden, kijk eens op hun subsite over de bijen:
BIO-RON over bijen.

Wil je ook een keer meedoen, vast vrijwilliger worden of heb je andere vragen over het project, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

 • Reactielink Ans van de Bund 19 mei 2014 Geplaatst door Ans van de Bund

  Dag Mariken,

  Wat ziet de site er verleidelijk uit. Mijn complimenten.
  Zou zeker vrijwilliger willen zijn, ware het niet dat Maastricht wat te ver weg is.
  Maar niet om jou en je vrijwilligers a.s. woensdag een succesvolle, mooie wied-, verpoot- en infobordontwerpdag te wensen!
  Leve de bijen en de duurzaamheid!

  Een zonnige meigroet, ook van de Limburgse bijtjes,
  Ans.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.