?> BIO-RON sponsort het Kunstfort Bijenmuseum opnieuw met prachtig biologisch zaadmengsel

BIO-RON sponsort het Kunstfort Bijenmuseum opnieuw met prachtig biologisch zaadmengsel
23 april 2014

Klik om de afbeelding te vergroten
View the embedded image gallery online at:
https://beeheroes.nl/nl/item/625-bio-ron#sigProId96397a2b8d

Biologische diervoeders BIO-RON heeft het Kunstfort Bijenmuseum project opnieuw gesponsord. 

 

Dit keer met maarliefst 5 kilo bijenbloemen zaad. Hiermee kunnen we het nieuwe bijenbloem veld in Park Vijfhuizen gaan aanleggen, en een verse voorraad bijenzaad zakjes gaan maken voor de bezoekers van het Kunstfort. 

De zakjes liggen bij de entree van de tentoonstelling in het Kunstfort en worden door de tentoonstelling vrijwilligers aan de bezoekers meegegeven. Het Kunstfort is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Zaai instructie
Zaaien: rechtstreeks zaaien van april tot eind juni, begin juli
Grond: bijna alle grond is geschikt, maar op arme/schrale gronden slaat het zaad beter aan. Als grond vast is beetje losharken en als er veel vogels in de buurt zijn zaad na zaaien beetje onderharken. Je kan eventueel wat zand toevoegen aan het zaad om het werpen makkelijker te maken (verhouding 10 handen zand op 1 hand zaad).  
Kiemtemperatuur: minimaal 15 graden
Wateren: in principe niet nodig, alleen als het na het zaaien HEEL erg droog is de 1e twee weken paar keer wateren Bloeitijd: juli-september
Hoeveelheid: 50 gram zaad is geschikt voor plus minus 50 m2

BIO-RON bedankt!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.