BIO-RON sponsort het Kunstfort Bijenmuseum opnieuw met prachtig biologisch zaadmengsel
23 april 2014

Klik om de afbeelding te vergroten
View the embedded image gallery online at:
https://beeheroes.nl/nl/item/625-bio-ron#sigProId96397a2b8d

Biologische diervoeders BIO-RON heeft het Kunstfort Bijenmuseum project opnieuw gesponsord. 

 

Dit keer met maarliefst 5 kilo bijenbloemen zaad. Hiermee kunnen we het nieuwe bijenbloem veld in Park Vijfhuizen gaan aanleggen, en een verse voorraad bijenzaad zakjes gaan maken voor de bezoekers van het Kunstfort. 

De zakjes liggen bij de entree van de tentoonstelling in het Kunstfort en worden door de tentoonstelling vrijwilligers aan de bezoekers meegegeven. Het Kunstfort is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Zaai instructie
Zaaien: rechtstreeks zaaien van april tot eind juni, begin juli
Grond: bijna alle grond is geschikt, maar op arme/schrale gronden slaat het zaad beter aan. Als grond vast is beetje losharken en als er veel vogels in de buurt zijn zaad na zaaien beetje onderharken. Je kan eventueel wat zand toevoegen aan het zaad om het werpen makkelijker te maken (verhouding 10 handen zand op 1 hand zaad).  
Kiemtemperatuur: minimaal 15 graden
Wateren: in principe niet nodig, alleen als het na het zaaien HEEL erg droog is de 1e twee weken paar keer wateren Bloeitijd: juli-september
Hoeveelheid: 50 gram zaad is geschikt voor plus minus 50 m2

BIO-RON bedankt!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.