?> Begin mei gaat 2e vrijwilligersreeks van start in Park Vijfhuizen

Begin mei gaat 2e vrijwilligersreeks van start in Park Vijfhuizen
23 april 2014


Begin mei start het Kunstfort Bijenmuseum met een 2e vrijwilligersreeks in het dorp Vijfhuizen.

In Park Vijfhuizen gaan we met inwoners uit het dorp een gebied van dik 3000 m2 inzaaien met een prachtige mix bijenbloemen waaronder phacelia, cichorei, witte bolderik, korenbloem, goudsbloem, zonnebloem, lupine, bergamot, valkruid, echinacea purpurea, de fluweelachtige incarnaat klaver en meer.

Het biologische diervoederbedrijf BIO-RON helpt het bijenmuseum project voor de 2e keer met een gulle materiaalsponsoring van vijf kilo 100% biologisch bijenmengsel. En ook locatie partner Recreatieschap Spaarnwoude springt bij met het financieren van een aanvullende mix bloemsoorten. Deze komen van de Bolster, een biologisch zaadteelt bedrijf, dat het project eveneens een warm hart toedraagt en de vrijwilligersreeksen met zaden gesponsord heeft. Wij willen al deze partijen hartelijk danken voor hun steun! 

En de nieuwe vrijwilligers willen we alvast welkom heten, en zeker ook danken voor hun getoonde betrokkenheid bij het project en haar doelstellingen - waar het vergroten van de lokale biodiversiteit en het uitdragen van de duurzaamheid boodschap twee belangrijke zijn.

 
Ook interesse in de vrijwilligersreeksen van het Kunstfort Bijenmuseum? Stuur dan een mailtje naar Mariken Straat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.