Begin mei gaat 2e vrijwilligersreeks van start in Park Vijfhuizen
23 april 2014


Begin mei start het Kunstfort Bijenmuseum met een 2e vrijwilligersreeks in het dorp Vijfhuizen.

In Park Vijfhuizen gaan we met inwoners uit het dorp een gebied van dik 3000 m2 inzaaien met een prachtige mix bijenbloemen waaronder phacelia, cichorei, witte bolderik, korenbloem, goudsbloem, zonnebloem, lupine, bergamot, valkruid, echinacea purpurea, de fluweelachtige incarnaat klaver en meer.

Het biologische diervoederbedrijf BIO-RON helpt het bijenmuseum project voor de 2e keer met een gulle materiaalsponsoring van vijf kilo 100% biologisch bijenmengsel. En ook locatie partner Recreatieschap Spaarnwoude springt bij met het financieren van een aanvullende mix bloemsoorten. Deze komen van de Bolster, een biologisch zaadteelt bedrijf, dat het project eveneens een warm hart toedraagt en de vrijwilligersreeksen met zaden gesponsord heeft. Wij willen al deze partijen hartelijk danken voor hun steun! 

En de nieuwe vrijwilligers willen we alvast welkom heten, en zeker ook danken voor hun getoonde betrokkenheid bij het project en haar doelstellingen - waar het vergroten van de lokale biodiversiteit en het uitdragen van de duurzaamheid boodschap twee belangrijke zijn.

 
Ook interesse in de vrijwilligersreeksen van het Kunstfort Bijenmuseum? Stuur dan een mailtje naar Mariken Straat, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.