Prins Bernhard Cultuurfonds financiert educatieve, kunstzinnige workshopreeks voor basisscholen in de Haarlemmermeer
01 april 2014


Het Kunstfort Bijenmuseum is erg blij bekend te kunnen maken dat het Prins Bernhard Cultuurfonds de workshop reeks 'dracht zaadbommetjes maken' gaat financieren.

 
Dankzij de financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen we deze kunstzinnige en educatieve reeks workshops voor basisscholen in de Haarlemmermeer gaan ontwikkelen. Tijdens de workshop gaan de kinderen prachtige bommetjes van klei en compost maken, vol met biologische bijenbloemen zaden, om daarmee de biodiversiteit in de eigen omgeving te vergroten. Hierbij krijgen ze superinteressante informatie over de (honing)bij en bestuiving, over voedselgewassen & bloemen, en er komen veel leuke en bijzondere weetjes voorbij.  

Er hebben al 4 scholen (met tien klassen) toegezegd en 4 andere hebben aangegeven interesse te hebben. De workshops zullen plaatshebben in de maand mei, en worden op dezelfde dag aangeboden dat de scholen ook naar de Imkervereniging Haarlemmermeer, het IVH, gaan. Daar gaan de klassen honing slingeren en krijgen ze een leuk en informatief bijenpraatje van een echte imker. Deze samenwerking is ontstaan vanuit het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer, het NMCH, dat diverse educatieve programma's voor scholen ontwikkelt, waaronder de activiteiten bij de Imkervereniging.

Hou deze project blog en de facebook van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten voor meer info over de workshop en onze andere activiteiten. Zie de website van de IVH voor meer informatie over imkeren. 

 


Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf Logo Oranjefonds

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.