?> ?> Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation sponsort het Kunstfort Bijenmuseum

Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation sponsort het Kunstfort Bijenmuseum
01 april 2014


Het Kunstfort Bijenmuseum wil het bestuur van Corendon, Duurzaamheid en Innovatie Foundation heel erg bedanken met de sponsoring van 2 projectactiviteiten.


Vrijwilligersreeks
Dankzij de sponsorbijdrage kunnen we een burgerparticipatie reeks in Vijfhuizen gaan realiseren. In deze reeks gaan we samen met vrijwilligers uit het dorp dracht beplantingen aanleggen, om zo de biodiversiteit in de omgeving te vergroten, de deelnemers te informeren over het belang van de (honing)bij, en ze actief te betrekken bij groen, duurzaamheid en ecologie.

We ontwikkelen de reeks in samenwerking met Stichting M.E.E.RGroen en de dorpsvereniging van Vijfhuizen helpt ons met het werven van vrijwilligers. Er hebben zich al een stuk of 6 mensen aangemeld, en hun enthousiasme is groot. Groen leeft in de Haarlemmermeer!  

Honingbijentour
Naast de vrijwilligersreeks kunnen we dankzij Corendon Foundation ook een recreatieve honingbijen tour gaan ontwikkelen: een fysieke en mogelijk ook digitale fietsroute langs diverse imkers en drachtgebieden in de Haarlemmermeer, met mooie foto's, verhalen en weetjes omtrent biodiversiteit en de (honing)bij. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.