Drieluik BEE(S)MATTER|S in productie
02 maart 2014 1

Klik om de afbeelding te vergroten Stadsimker Geert van Kerckhove op het dak van de Koffiefabriek in Amsterdam. Fotograaf Martijn van den Dobbelsteen

Het Kunstfort Bijenmuseum is druk bezig met de ontwerper om het drieluik BEE(S)MATTER|S af te krijgen voor de opening van het Kunstfort op zondag 6 april.

Het drieluik - 3 carton boards van 70 bij 100 met een mix van foto’s en tekst - thematiseert drie belangrijke bijenonderwerpen: stuifmeel, stadslandbouw en de razend fascinerende imker traditie, BEE bearding. 

De drie objecten belichten op visueel prikkelende wijze zaken zoals dracht en biologie, (gewassen)bestuiving, landbouwbeleid, cultuur en ambacht, pesticiden, ruraal vs urbaan, en biodiversiteit.

Het drieluik komt te hangen in een speciale voor het Bijenmuseum ingerichte ruimte in het Kunstfort.

Hou de FACEBOOK van het Kunstfort bij Vijfhuizen in de gaten voor een ‘preview’ van het drieluik
BEE(S)MATTER|S. Voor info over de opening van kunsttentoonstelling ‘Blow up!’ op 6 april zie www.kunstfort.nl     

1 Reactie

  • Reactielink Hans en Ans 03 maart 2014 Geplaatst door Hans en Ans

    Goed bezig, jullie! Veel succes gewenst. Is de SkyeHive-foto mogelijk genomen in het frontenpark in Maastricht???
    Ga zo door: Bee(s)matter/s!!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf Logo Oranjefonds

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.