Zondag 6 april is het Kunstfort Bijenmuseum weer publiek toegankelijk
27 februari 2014

JW_SIGP_LABELS_08 De sneeuwklokjes van materiaal sponsor Ecobulbs


Zondag 6 april gaat het Kunstfort bij Vijfhuizen weer open voor publiek en is ook het Kunstfort Bijenmuseum project weer te bezichtigen.

Achter de coulissen
Terwijl het project voor het publiek nog niet toegankelijk is hebben we afgelopen maanden niet stil gezeten. Zo hebben we meerdere geïnteresseerden een rondleiding langs de projectobjecten gegeven en gaan we naast het regelen van de voortgang financiering en nieuwe programmaontwikkeling & realisatie ook dikwijls met het bijenmuseum de boer op. 

Activiteiten
Woensdag 5 maart begint de 2e vrijwilligersreeks met het planten van 200 eco sneeuwklokjes bij ons bijenbloemen veld langs het Liniepad (op een steenworp afstand van het Kunstfort). De bloemenzaden gaan we rond april inzaaien.

Deze reeks is mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van Groen&Doen, waarvoor veel dank! Ziehier hun website. 

Ook danken wij onze 100 % biologische zadensponsors Bolster en BIO-RON. EN Ecobulbs (van kwekerij Hoeve Vertrouwen) voor de biologisch gekweekte sneeuwklokjes. Ziehier de website van Ecobulbs. Hier die van BIO-RON. En hier die van Bolster. 

Mocht je ook interesse hebben in 1 van onze vrijwilligersreeksen, mail dan naar Mariken Straat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zondag 30 maart staan we samen met onze materiaalsponsor BIO-RON op de Gaafgroen markt in de Haarlemmermeer. Ziehier voor meer info.

Eind maart geven we een speciale rondleiding voor een groep geïnteresseerden van Slow Food Haarlem.
Ziehier hun website

* De filmregistratie hiernaast (van de 1e vrijwilligers zaaidag, lente 2013) is door Kunstfort vrijwilliger Ronald Sekan gemaakt. Bedankt Ronald! 

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.