?> ?> Update vrijwilligersactiviteiten - Groene loper festival Hoofddorp en start samenwerking Landschap Noord-Holland

Update vrijwilligersactiviteiten - Groene loper festival Hoofddorp en start samenwerking Landschap Noord-Holland
08 juli 2013


- Het Groene Loper Festival (afgelopen zondag 30 juni), waar Het Nieuwe Bijenmuseum ook aan meedeed, was bijzonder leuk en geslaagd. 

Het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp waar het festival plaats had liep al tijdens de opbouw van de standjes
snel vol. De sfeer was goed, het weer zowaar perfect en de bezoekers waren over het algemeen erg geinteresseerd in wat Haarlemmermeer aan duurzaams en 'groens' te bieden heeft. Samen met vrijwilliger Kees hebben we zeker 50 bezoekers geinformeerd over ons groeiproject en ze verrast met een mooi zakje biologische bijenbloemen zaden. De sponsoren van deze zaden, BIO-RON, stonden ook op het festival, dus we hebben gelijk kunnen maken en ons laten inspireren door hun filosofie achter een een duurzaam en bewust leven. Zie BIO-RON voor meer over hun activiteiten en producten.

- Start samenwerking Het Nieuwe Bijenmuseum en Landschap Noord-Holland

Woensdag 10 juli gaan we met een groepje van onze vrijwilligers een braakliggend terrein in Schalkwijk bezaaien met bijen bloemenmengsel. Dit vormt de start van een nieuwe samenwerking. Wij hebben er zin in!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.