BIO-RON bijenbloemenzaden
27 mei 2013

BIO-RON bedankt!

Biologische diervoeders BIO-RON sponsort het Kunstfort Bijenmuseum met maar liefst 10 kilo bijenbloemen zaad. Hier zijn we ontzettend blij mee.

Met het zaad kunnen we nieuwe bloem bedden gaan aanleggen in samenwerking met Recreatieschap Spaarnwoude. En in de museumwinkel van het Kunstfort zijn gratis zakjes bijenbloemen zaad verkrijgbaar.

Zaai instructie
Zaaien | rechtstreeks zaaien van april tot eind juni, begin juli

Grond | bijna alle grond is geschikt, maar op arme en schrale gronden slaat het zaad beter aan. Als de grond vast is, beetje losharken en als er veel vogels in de buurt zijn, het zaad na het zaaien een beetje onderharken. Je kan eventueel wat zand toevoegen aan het zaad om het werpen te vergemakkelijken (verhouding 10 handen zand op 1 hand zaad).  
Kiemtemperatuur |  minimaal 15 graden
Wateren | in principe niet nodig, alleen als het de 1e twee weken na het zaaien erg droog blijft

Bloeitijd |  juni/juli tot begin september
Hoeveelheid | 50 gram zaad is geschikt voor plus minus 50 m2

Blog entree van mei 2013

(Klik op foto om te vergroten)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

 

Locatiepartner bijenbloemen velden

 

Projectpartners

 

Sponsoren, subsidiënten en financiers

PBCF Corendon logo_ASN logo_BIO_RON Groen en Doen logo_bouwmaat logo_koop-zaden logo_ruigrok logo_haarlemmermeer logo_de_traay HLMR Logo Nieuwe Pioniers Crowdfuding voor Natuur Logo Nederland Zoemt Logo de Bijenkorf

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: Mon–Wed 13–17, Fri–Sun 13–17
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.