?> Start bouw Bee Welcome kunstinstallatie en vrijwilligers bedankt!

Start bouw Bee Welcome kunstinstallatie en vrijwilligers bedankt!
27 mei 2013


De straffe wind en het witte zeil over het ME/Folly huisje, waarin de Bee Welcome kunstinstallatie komt, ‘componeerden’ er de afgelopen dagen lustig op los. Tarpaulin winderige en klappende klanken waren het. Het polderlandschap waardig!


We zullen nu zo snel mogelijk de installatie van binnen gaan inrichten met allerlei objecten die de wereld van de (honing)bij belichten vanuit wetenschappelijk, kunstzinnig, ambachtelijk, iconografisch, educatief of ecologisch oogpunt. En voor wat curiosa en parafernalia zal zeker ook ruimte zijn. We hopen eind juni met de installatie klaar te zijn. 

Mille merci voor Gert-Jan, Leo, Hans en het vrijwilligersteam die dit huisje opgebouwd hebben!

Verder doen de kruidenbakken die de vrijwilligers aangelegd hebben (en die we samen met het Fortrestaurant delen) het ontzettend goed. De salie groeit als een bezetene, de wilde tijm begint al kleine bloempjes te maken en de rozemarijn eist haar ruimte op. De incarnaat klaver tenslotte maakt ook een stevige groeispurt. Voordat we het weten moeten we een derde bak in elkaar gaan timmeren…

En nu maar hopen dat het zonnige weer aanhoudt, de temperatuur mei waardig blijft en dat we gedurende de nachten verrast mogen worden met verfrissende flora & fauna minnende regenbuien.

Zie hier voor Holger Nickisch's website met meer info over de ME/folly installatie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Kunstfort Projects: Bee Heroes is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort Vijfhuizen (sinds lente 2013). Het is een project voor, door en over bijen – én mensen – dat raakt aan thema’s als biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur, voedsel- en landbouwbeleid en klimaat-verandering. Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijn-ziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers.

Kunstfort Projects: Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers en geïnteresseerden in cross-overs tussen natuur en kunst. Op wisselende locaties in en rondom het Kunst-fort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.Op het forteiland zorgt de project imker op natuurvriendelijke wijze voor twee honingbijenvolken en er is bijenbeplanting aangelegd zoals krokussen, een kruidenbed, klimop en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhoudt een vrijwilligers-groep 6500 m2 ecologische bijenbloemenvelden.

Tevens zijn er workshops voor scholen en ouders met kinderen, en bieden we vanuit de Pollinator Academy van projectpartner the Pollinators lezingen aan rondom het thema bijen & biodiversiteit en de rol van de mondiale vrijemarkteconomie in de bijensterfte.

Het project bestaat sinds lente 2013 en de projectleider is Mariken Straat.

Accountnaam op instagram is project_beeheroes

*  zie de Case Statement van het project hieronder als bijlage toegevoegd *

*  blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands *

Mariken foto

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.