?> ?> André Kuipers ambassadeur van Kunstfort's Nieuwe Bijenmuseum

André Kuipers ambassadeur van Kunstfort's Nieuwe Bijenmuseum
19 maart 2013

JW_SIGP_LABELS_08 ||

Het Kunstfort is erg blij te mogen meedelen dat astronaut André Kuipers ambassadeur wordt van het ecologische groeiproject Het Nieuwe Bijenmuseum!

In de documentaire ‘André Kuipers: terug op aarde’ (NTR, 2012) uit André Kuipers zijn zorgen over de achteruitgang van de biodiversiteit op aarde; een ontwikkeling die hij vanuit de ruimte heel goed kon waarnemen. Eén van de doelen van Het Nieuwe Bijenmuseum is het vergroten van de biodiversiteit in Vijfhuizen, alwaar het Kunstfort gevestigd is, en de Haarlemmermeer. Het project creëert meer bewustwording omtrent thema’s zoals duurzaamheid, ecologie en biodiversiteit.

André Kuipers steunt het project omdat het ten doel heeft meer bewustzijn te creëren omtrent thema’s zoals duurzaamheid, ecologie en biodiversiteit. Met zijn ambassadeurschap zijn wij dan ook ontzettend blij en we zullen er alles aan doen om het onderwerp biodiversiteit zoveel en zo goed mogelijk op de kaart te zetten: figuurlijk door de educatieve activiteiten die we in petto hebben, en letterlijk door de biodiversiteit op en rondom het Kunstfort terrein te vergroten. Dit laatste doen we door het organiseren van diverse drachtplanten zaai- en beplantreeksen i.s.m. vrijwilligers, het Natuur en Milieucentrum Haarlemmermeer, heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp en de gemeente Haarlemmermeer.

Begin april start de eerste reeks, de Bolster biologische bijenzaden zaaireeks op het oude spoortraject aan de Geniedijk. Deze vrijwilligersreeks wordt gesponsord door de Bolster en is mede gefinancierd door Groen&Doen (Ministerie van EL&I).

Mocht u vragen hebben of deel willen nemen, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.op met Mariken Straat, projectcoördinator.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Over

Over


Bee Heroes
(voorheen Kunstfort Bijenmuseum) is een meerjarig ecologisch project van het Kunstfort bij Vijfhuizen. Het is een project voor, door en over bijen – én mensen.

Aan bod komen thema’s als duurzame samenleving, biodiversiteit en ecologie, ambacht en cultuur en voedsel- en landbouwbeleid.

Ook vraagt het project aandacht voor de wereldwijde bijen verdwijnziekte, de colony collapse disorder (CCD); een serieus probleem sinds de jaren 90 dat dystopisch aandoende fenomenen met zich meebrengt zoals robobees, drones die bijen vervangen als bestuivers. 

Bee Heroes biedt een interdisciplinair programma voor natuur- en cultuurliefhebbers, ouders met kinderen en mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid.

Op wisselende locaties in en rondom het Kunstfort zijn tijdelijke presentaties van objecten en (kunst)werken rondom het bijenthema te zien.

Op het forteiland zorgt de huisimker op natuurvriendelijke wijze voor twee bijenvolken en er is bijenbeplanting zoals krokussen, kruiden en een wimperlinde. In het dorp Vijfhuizen onderhouden de projectvrijwilligers 6000 vierkante meter bloemenvelden voor de bijen. 

Tot slot zijn er weer educatieve workshops voor kinderen, komt er een film- en lezingenreeks en gaat in samenwerking met ontwerpbureau Overtreders W een bijenpaviljoen op het forteiland gebouwd worden.


Het project bestaat sinds lente 2013.

* blog entrees over lokale activiteiten zijn alleen in het Nederlands

Blogoverzicht

Partners

Hoofd projectpartner en opdrachtgever

Locatiepartner bijenbloemen velden

Projectpartners

Sponsoren, subsidiënten en financiers

Contact

Kunstfort bij Vijfhuizen
Fortwachter 1, Vijfhuizen (NH)
www.kunstfort.nl
Open: alle dagen van 13:00 tot 17:00 uur, behalve maandag en donderdag (dan gesloten)
Check website voor vakanties en expo wisselingen
Voor meer info over het Bee Heroes project mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.